5 tips maat 40/42.

5 tips voor maat 40/42

Weet je dat 40% van de Nederlandse vrouwen maat 42 heeft?

Onder aan het artikel de 5 tips voor maat 40 of 42. Maar hier eerst nog wat informatie. Vorig jaar is er een artikel in de Linda geschreven over maat 40/42. “Hoe durven ze dat dik te noemen”. De NRC heeft een artikel geschreven dat maat 44 de officiële gemiddelde damesmaat is. Heb jij maat 40/42?

Modellen hebben maat 34/36.

In heel Europa heeft zelfs 50% van de vrouwen maat 42. Heb je een “normale” maar volgens anderen een grotere maat? Dan zijn er trucjes om te camoufleren. Dat ga ik je laten zien als je mijn blog verder leest. Weet je, dat als je op tv komt, je 5 kg dikker lijkt? En weet je, dat in sommige winkels maat 42 maat 40 is? Maat 40 bij Hennes, Mexx, Sting. Maat 42 bij Mango? In Engeland maat 14? Ook is maat 40 in Frankrijk maat 42. In Italië is dat maat 46.

Hoe meet je de maat op?
  • Borst: meten bij het breedste stuk. Dat doe je net onder de oksels. 90 – 97 cm is maat L.
  • Taille: dat doe je bij het smalste gedeelte van je bovenlichaam tussen heup en onderste ribben. 75 – 82 cm is maat L.
  • Heup: breedste stuk van de billen 98 – 104 cm is maat L. Dit is maat 40/42.
5 tips maat 40/42.

Heb jij dat ook, dat maat 40/42 altijd uitverkocht is? Waarschijnlijk wel, want het grote gros vrouwen in Nederland heeft deze maat. Ik ga dan ook niet over minder eten schrijven of meer sporten, dat weten we wel. Zelf heb ik maat 40. Bekende Nederlandse vrouwen zijn o.a. Linda de Mol, Ruth Jacott, Liz Snoyink en Edsilia Rombley met maat 40/42.

Rondingen met maat 40/42?

Een tip van één van de vrouwen uit de Linda is dat River Island goede, hoge broeken met veel stretch heeft. Rondingen passen er goed in. Top vintage heeft mooie jurkjes. Toch hoef je geen rondingen te hebben met maat 40/42. Je kunt een recht lichaam hebben met weinig taille of een evenwichtig lichaam met een taille.

5 tips voor maat 40/42.

Tip 1: Vind je je buik te opzichtig? Dan kan je dit camoufleren met een print. Kies alleen niet voor grote patronen, want dat maakt weer onnodig kolossaal.

Tip 2: Wat dacht je van een klein streepje in de lengte? Ook een vest doorbreekt je lichaam en je buik lijkt opeens helemaal niet meer dik.

Tip 3: Kies een donkere kleur, daar waar je wilt camoufleren. Denk aan zwart, donkerblauw, paars, antraciet.

Tip 4: Draag altijd de voor jouw juiste kleuren dicht bij je gezicht. Op een manier dat je je gezicht ziet en niet de kleur.

Tip 5 :Probeer eens een broek met zakken die dichtgenaaid zijn of met een rits. Zorg dat de zakken dicht blijven dan lijk je slanker.

Hulp nodig? ja, ik wil dat je me helpt.

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.