Help ik moet een nieuwe garderobe

Help ik moet een nieuwe garderobe.

Sommige mensen hebben een enorme kledingcrisis als de seizoenen veranderen.

Ook als je weer wat aangekomen bent, is het lastig. Ga je weer lijnen of ga je shoppen naar een maatje meer. Marjolein Hurkmans heeft er al een stukje over geschreven in het blad “vrouw” een bijlage van de Telegraaf, welke elke zaterdag bijgevoegd wordt. Hierin adviseert zij ook om een stylist in te huren.

Help ik moet een nieuwe garderobe

Wil je een nieuwe garderobe?

Of heb je nog kleding van het vorige seizoen? Veel mensen hebben nog kleding met het kaartje er nog aan. Ooit gekocht in een opwelling. Nooit aan gedaan. Of kleding wat zonde is om te dragen, maar als je het nooit draagt is pas echt zonde. Pas alles nog eens aan, is het versleten omdat je het veel gedragen hebt? Kijk in de winkel of je nog zoiets aan kan schaffen, je hebt het immers vaak gedragen. Bekijk het ook goed, misschien is het een top kleur of een top model voor je lichaam.

Je kunt dit ook leren in mijn workshop. Workshops

Help ik moet een nieuwe garderobe.

De maat is niet meer goed?

Te wijd? Doe het kledingstuk dan weg. Je wilt toch niet weer dikker worden? Ook een optie is de kleermaker, iemand die je echt vaker kan inschakelen. Heel vaak is er nog wel iets te vermaken. Zo heb ik mensen geholpen met alleen een rok of jurk korter maken. Een aantal strikjes van een blouse afhalen en korter maken. Een jurk kan je afnaaien en op maat maken. Een pak is lastiger, die kan je beter nieuw kopen als het te groot is. Is een kledingstuk te klein? Denk je ooit nog weer slanker te worden? Is het een illusie? Dan weg er mee. Je hebt tegenwoordig mooie tweede hands winkels, waar je goede kleding in kan brengen. Dus kleding waar een kaartje aan zit zijn ze echt blij mee en je krijgt er geld voor.

Help ik moet een nieuwe garderobe.

Geld om iets nieuws aan te schaffen? Ook schoenen die te krap zitten, draag je ze gewoon toch niet? Verkoop ze via bol.com of breng ze naar een tweedehands winkel. Tassen die er nog mooi uitzien kunnen daar ook naar toe. Ook gekregen kledingstukken, omdat je vriendin of man vindt dat jou dat mooi staat. Of je hebt het gekocht omdat het in de aanbieding was. Opruiming? Denk er bij na, koop je het ook als het de normale prijs is? Bij twijfel? Niet doen!

Help ik moet een nieuwe garderobe.

Je kan natuurlijk eerst gaan lijnen.

Het is een idee. Je kunt gaan lijnen, sporten, sapjes drinken, pillen slikken, allemaal voor de lijn. Sommige mensen proberen alle soorten diëten uit. Meestal met een jojo effect. Afvallen, dan weer aankomen. Wat je ook doet, je zult toch iets aan moeten trekken. Dan maar iets grotere maat. Je kunt beginnen met een grotere maat slip. Alles zit mooier als je geen lijnen ziet in een broek. Een goed passende bh. Weet je, dat het een bh maat scheelt als je kleding een maat groter is geworden? Ineens geen 75b maar 80c? Laat maar eens goed opmeten in de winkel.

Kledingruil?

Als stijl adviseur heb ik het eens geprobeerd om te organiseren, leek me wel leuk. Wat bleek? Mensen willen geen kleding van iemand die ze kennen. Heel soms ruilen collega’s of vriendinnen, zussen wel met elkaar. Maar dat is minimaal. Ik weet nog wel van vroeger, mijn zus was 6 jaar ouder dan mij en ik wilde geen kleding van haar aan. Mijn moeder vermaakte alles, want het was zonde om de kleding niet voor mij te gebruiken. Gelukkig was mijn moeder lerares coupeuse, dus was het in haar handen niet meer te zien, hoe het kledingstuk er uit zag voor die tijd. Ik bedacht zelf ook vaak hoe ik vond dat het kledingstuk er uit moest zien. Mijn moeder had gouden handen. Toen wij ouder werden droeg mijn zus wel kleding van mij wat ik niet meer mooi vond. Ook mijn vriendinnen wilden vaak graag het zelfde kledingstuk als mij. Maar dat is een ander verhaal.

Echt nieuwe kleding kopen?

Als het allemaal niets meer is en je voor een lege kast staat. Ja, dan gaan we shoppen.

Hulp nodig bij shoppen? klik hier voor 2 uur shoppen advies bon

Accepteer de maat die je nu hebt en koop kleding die echt goed past. Er zijn mensen die zich toch in te strakke kleding hijsen, maar ga in ieder geval eens in de winkel op een stoel zitten. Als dat lukt, dan is het prima. Als je wat ouder bent is het normaal dat je niet de zelfde taille hebt als toen je jong was. Accepteer of doe elke dag buikspier oefeningen. Niet dat dat zo goed helpt, maar je hebt het idee dat je er wat aan doet. Voel je mooi en zie er stralend uit in je nieuw aangeschafte kleding. Weet je niet welke kleuren je mooi staan en welke modellen kleding? Ja, dan kan je mijn hulp inroepen. Ik doe het graag.

Neem gerust contact met me op

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.