Kleurenanalyse man

Ik heb al vaker iets geschreven over een kleurenanalyse voor de man, maar dat is ook niet zonder reden. Bewust of onbewust heb je misschien al ervaren dat je er in de ene kleur mooier, frisser en stralender uitziet dan in de andere. Soms krijg je meer complimenten wanneer je een bepaalde kleur draagt, of andersom dat je telkens dat ene jasje aan hebt, hoort: “ben je moe? Of voel je je niet goed? “

Hoe kom je er nu achter welke kleuren je mooi staan?

Iedereen heeft in zijn uiterlijk bepaalde kleuren zoals je huids-, haar- en oogkleur. Deze delen van je lichaam bepalen welke kleuren je goed staan. Wanneer je een lichte huidskleur hebt, staan andere kleuren je goed dan wanneer je een donkere huidskleur hebt. Bij blond haar staan ook weer andere kleuren dan wanneer je bruin haar hebt. Je ogen hebben ook een grote invloed op je uiterlijk.

Wanneer je de juiste kleuren draagt zullen onvolkomenheden zoals puistjes, wallen en vlekjes minder opvallen. Voor veel mannen is kleur het moeilijkste aspect van kleding. Veel mannen kopen jaar in jaar uit dezelfde tinten. Daarnaast zijn veel mannen lichtelijk tot geheel kleurenblind. Een steuntje in de rug kunnen mannen wel gebruiken.

Bij veel mannelijke beroepen bestaat er een ongeschreven kleding (kleur) code. In verschillende bedrijfstakken zie je veel donkerblauwe en grijze pakken. Hoe kan ik helpen?

Zonder stil te staan bij je huidige garderobe ga ik eerst kijken wat jouw beste kleuren zijn.

Dat doe ik aan de hand van verschillende kleursjaals en samen kijken we dan welke kleuren het beste staan bij je gezicht, haar en je ogen. Ook bekijken we hoeveel contrast je hebt. Veel Nederlandse mannen vallen ergens tussen donker en licht contrast in en daarom is het voor veel mannen moeilijk te bepalen welke kleuren goed staan.

Het is echt niet altijd het geval om na een advies veel kleding weg te moeten doen. Als je een kleur niet bij je gezicht draagt kun je het nog wel afdragen. En al is een kleur niet helemaal geweldig, meestal kun je er wel wat bij combineren zodat het wel goed staat. Natuurlijk geef ik ook een totaal advies als dat gewenst is.

Kleding is een onderdeel van jou als persoon.

Je voelt je goed in bepaalde kleding en ik kan je helpen zonder je smaak te veranderen, met simpele adviezen hoe je er met kleding een stuk leuker uit kunt zien.

Ook voor bedrijven kan ik het hele team een kleurenanalyse geven.

Dit kan door middel van persoonlijk advies maar ook door middel van workshops. Contact

kleurenanalyse, man

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.