Make-up vlekken Tips

Wil je tips voor make-up vlekken? Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Oeps, je gebruikt mascara en er valt ineens een korreltje naar beneden. Precies op je broek en in een ogenblik schuif je het er af, maar, toch een vlek! Een ongelukje zit in een klein hoekje. Wat te doen aan make-up vlekken?

Foundation

Foundation gemorst op je blouse? Die kun je het beste verwijderen met water en azijn. Doe van beide een scheutje op een doek en dep op de vlek. Foundation op poederbasis?  Zuig dan met de stofzuiger het meeste van de vlek weg en dep daarna met make-up remover op de vlek. 

Make-up vlekken tips:

Lipstick

Gebruik bij lipstickvlekken liever geen water. Dit maakt de vlek alleen maar groter en zorgt ervoor dat de vlek juist sneller intrekt. Het geheim is om een laagje Vaseline op de vlek te smeren, wat de lipstick opneemt. Ook helpt het om een watje met een klein beetje pure alcohol op de vlek te deppen.
Oog make-up

Mascara en eyeliner bevatten veel vet. Wacht daarom met schoonmaken tot de vlek is opgedroogd. Hierna kun je deppen met een shampoo of afwasmiddel. Is de vlek nog niet weg? Gebruik dan wat make-up remover op waterbasis. 

Vetvlekken kun je overigens ook goed verwijderen met Dasty Ontvetter (inderdaad wat je ook gebruikt om je fornuis schoon te maken). Toen na het wassen een vetvlek nog in mijn zijden blouse zat, raadde mijn hulp mij aan ‘dat spul van de Wibra’ te gebruiken. Ik was wat huiverig, maar zij zei dat ik de blouse zo toch ook niet meer zou dragen. En daar had zij natuurlijk gelijk in. Een gouden tip, weg was de vlek en ik draag mijn blouse met nog meer plezier.  

Bron: Elisabeth Kaempffer. 

Wil je weten hoe je een mooie make-up aankunt brengen? In de voor jou juiste kleuren? Die het mooiste bij jouw huid, ogen en haarkleur past? Stap voor stap meegenomen worden in hoe jij je kunt opmaken? Ook al gebruik je weinig make-up? Maak het jezelf gemakkelijk.

Maak een afspraak voor een make-up workshop voor jezelf. Make-up

make-up vlekken

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.