Setjes maken.

Maak jij setjes van je kleding? Ja? Lees dan echt even verder.

Een klant van mij vertelde, dat ze een georganiseerde reis had gemaakt met een bus. Eén van de dames vertelde haar, dat ze setjes had gemaakt van haar kleding. En, dat ze deze in een plastic zak had gedaan, compleet met schoenen en accessoires. Voor elke dag een set. Heel mooi, vertelde mijn klant.

Dan weet ze echt niet hoe het moet, zei ik. Want als je weet welke kleuren jou het mooiste staan. En welke modellen. Dan hoef je geen setjes meer te maken. Dan kan je alles onderling combineren. Dat is zo mooi van een kledingadvies.

Niemand staat alles even goed. Het geheim is, als je een persoonlijke stijl ontwikkeld, en die stijl vervolgens trouw blijft. Onafhankelijk bent van nieuwe modetrends. Sommige mensen weten het van nature. Maar, weet je het écht niet. Je kan het leren.

Je hoeft dus geen setjes meer te maken. Je weet welke kleding je mooi staat. Je hebt kleding in de kast die je voor elke gelegenheid of omgeving kan dragen. Denk niet, dat dat in een korte periode gerealiseerd kan worden. Je hebt daar meerdere jaren voor nodig.

Allereerst schaf je de basisstukken aan.

Daar kan je elk jaar de mode kleuren voor aanschaffen die dat jaar in de mode zijn. En natuurlijk, in jouw pallet zitten. Stijl is hoe je je gedraagt en wat je wilt uitstralen.

Setjes klaar leggen hoeft niet en is ook niet handig. Je weet toch niet hoe jij je de volgende dag voelt? Hang je een rode jurk klaar. Maar heb je die ochtend helemaal geen zin in rood. Pak je toch weer iets anders uit de kast.

Kleding is een uiting van gevoel, de stemming waarin je bent als je naar je werk gaat of naar een presentatie of diner. Elke keer kies je iets anders uit je kast. Maar je kan natuurlijk ook een basiskledingstuk aantrekken. En, met verschillende accessoires werken.

Zoals een zwart jurkje. Naar je werk met schoenen met een klein hakje. En een leuke gekleurde sjaal of ketting. Naar een feestje daarna, trek je hoge hakken en mooie oorbellen aan. Elke keer wel een andere tas. Naar je werk een grotere tas en naar het feestje een kleinere tas. ( die je al in je grotere tas kan meenemen. Ik noem maar iets.

Je hebt een goed gevulde kledingkast. Waar geen kant en klare setjes in hangen. Maar, hang alles eens op kleur. Of zoals de Kon-Marie manier. Alle dezelfde kledingstukken bij elkaar. Dus rokken bij rokken, broeken bij broeken. Dan kan je ook gemakkelijk zien wat je allemaal voor kleding hebt.

Als je alles op kleur hangt. Dan kan je gemakkelijk zien welke kleuren je draagt. Wist je dat, de kleuren die je draagt; jouw capaciteiten zijn?

En de kleuren die je niet draagt; jouw uitdagingen! Welke kleuren draag jij niet? En, wat zegt dat over jou?

Een tip, voor als je kleding wilt aanschaffen.

Bij twijfel? Niet doen. Nog een tip: koop liever voor je basisstukken goede kwaliteit. Dat kan zelfs in de uitverkoop! Mijn Arche schoenen en laarsjes koop ik altijd in de uitverkoop. Deze zijn zo lekker soepel, en je kan er gemakkelijk steunzolen in leggen. En, ze zijn tijdloos!

Nog een voordeel van géén setjes maken; je hebt veel meer combinatie mogelijkheden. Ik kom vaak bij mensen thuis, en dan merk ik, dat mensen vooral schoenen niet bij alle kleding dragen. Donkere schoenen(uit je pallet)  kunnen bij alle kleuren uit je pallet! En, ja, natuurlijk draag je geen zomerschoenen bij winterkleding! Maar verder kan je zoveel mogelijk combineren.

Speel met je kledingcombinaties. Maak er foto’s van. Dan zie je heel goed wat wel en niet kan. Wil je er goed uit zien, wees je dan bewust van je sterke en minder sterke punten. Draag de juiste kleuren bij je gezicht. Draag goede kwaliteit lingerie. Koop wat je mooi vind. Dat geeft je een gevoel van luxe en zekerheid.

Leuke spreuk van Edith Head ( 1898-1981) kostuumontwerpster: “Je kunt in het leven alles bereiken wat je wilt, als je je ernaar kleedt”.

Daar zit veel waarheid in. Als je iets wilt bereiken, gedraag je dan al alsof het zo is. ( dat kan je ook nog eens met bepaalde kleuren bereiken) Wil je meer weten, of een afspraak maken voor een advies? Contact

Haal meer uit je kledingkast

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.