Zwart is mijn kleur

Zwart is mijn kleur.

Zwart is mijn kleur of juist niet! Veel vrouwen lopen in een kledingzaak en lopen gelijk naar de rek met zwarte kleding. Of juist niet.

Zelf sla ik zwarte kleding altijd over. Het staat mij gewoon niet. Ik zie er dan gewoon erg bleek uit. Ondanks dat ik vroeger ( tot een jaar of 30 een wintertype was.) Nu zit ik tussen zomer en winter in. ( als je ouder bent, verandert je huid en kan je beter naar zachtere tinten gaan.) Dus geen zwart.

Alleen een wintertype kan echt zwart dragen. Ook zwart en wit, omdat een wintertype veel contrast in zijn of haar gezicht heeft. Vaak donker haar, donkere ogen en een lichte huid. Zeg maar, het sneeuwwitje type.

Gisteren heb ik een workshop gegeven. Een aantal dames van de workshop dragen erg veel zwart. Sommige wel zwart met andere kleuren. Vaak een zwarte top. Dan een blauwe broek en doe eens gek een paar roze laarsjes of zo.

Toch is die zwarte top zo belangrijk voor deze dames. Sommige staan gewoon niet mooi in zwart. Maar zweren er bij. Wie ben ik om te zeggen, dat het beter een antraciet kleur zou kunnen zijn. Of een donkerblauw of donkerbruin. Toch doe ik dat. Omdat ik weet dat een andere donkere kleur veel mooier staat.

Het heeft vaak met je innerlijk te maken. En niet zo zeer met je uiterlijk. Kleur heeft namelijk een trilling en een emotie. Maar ook een betekenis.

Zwart is een chique kleur. Denk maar aan het zwarte jurkje van Madam Chanel. En mensen denken altijd dat zwart meer afkleed. Toch kan dat heel goed met een andere donkere kleur.

Wist je dat je ook afstand uitstraalt met de kleur zwart? Kom niet te dicht bij mij! Niet zo handig als je graag samenwerkt met anderen.

Met zwart en de kleur wit erbij straal je uit dat je wel open staat voor andere ideeën. Alleen gebruik je dan wel veel contrast. Door zwart en wit. En dat kan in je gezicht weer hard overkomen. Ook straal je daar mee uit dat je wel open staat maar ook overwicht hebt. ( wil je dat, dan is dat prima natuurlijk)

Als je de kleur zwart alleen maar draagt, kan het zijn dat je zelfs wel depressief kan worden. Gebruik van meerdere kleuren in je kleding is echt aan te raden. Het maakt je een vrolijker mens.

zwart is mijn kleur

Ik ben eens bij iemand thuis geweest voor de garderobe advies. Deze mevrouw had alleen maar zwart in haar kast. Terwijl zij geen wintertype is. Gelukkig heeft ze zelf in de spiegel kunnen zien, dat zachtere kleuren haar veel mooier maakten. Het heeft vaak ook met ervaringen in je jonge jeugd te maken. Zwart is voor zelfbescherming. Daarom dragen veel therapeuten ook zwart. Maar, draag dan thuis beslist deze kleur niet meer. Als je vrij bent. Draag dan echt andere kleuren. Je doet jezelf er veel plezier mee.

Met een colour coaching help ik je graag naar jouw mooie innerlijke kleuren. https://www.stijlwerkt.nl/kleur-als-taal/

Met een kleurenanalyse help ik je naar jouw mooiste kleuren voor je uiterlijke presentatie. Kleur- en kledingadvies

Wil je meer weten over de kleurenpsychologie? Dat kan. Je kan de opleiding volgen van Colour Comfort module 1. https://www.stijlwerkt.nl/colour-comfort-taal-van-kleur/

Je mag mij ook altijd voor vragen benaderen. Of gelijk een afspraak maken. Contact

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.